BG-български език / CS-čeština / DA-dansk / DE-Deutsch / EL-ελληνικά / EN-English / ES-Español / ET-eesti / FR-français / GA-Gaeilge / HR-hrvatski jezik / HU-magyar / IT-Italiano / LT-lietuvių kalba / LV-latviešu valoda / MT-Malti / NL-Nederlands / PL-Polszczyzna / PT-Português / RO-Română / SL-Slovenščina / SK-Slovenčina / SV-Svenska

Euroopan unionin ja Keski-Amerikan välisestä kauppasopimuksesta

EU: n ja Keski-Amerikan assosiaatiosopimuksen kauppapilaria (osa IV) on sovellettu väliaikaisesti 1. elokuuta 2013 alkaen. Sopimus avaa markkinat asteittain molemmilta puolilta ja lisää kaupan ja investointiympäristön vakautta ja ennakoitavuutta. Se on myös yksi EU:n ”uuden sukupolven” kauppasopimuksista, joille on ominaista laaja-alaisuus, samanlainen kuin Kolumbian, Perun ja Ecuadorin kanssa tehty vapaakauppasopimus ja EU: n ja Korean vapaakauppasopimus. Tavara- ja palvelukaupan vapauttamisen lisäksi Sopimus kattaa investoinnit, julkiset hankinnat, kilpailun, immateriaalioikeudet sekä kaupan ja kestävän kehityksen asiakohdat luvun ja edistää alueellista taloudellista yhdentymistä.

Tietoja kauppasopimuksen arvioinnista

Usean vuoden täytäntöönpanon jälkeen arviointitutkimus analysoi Sopimuksen taloudellisia, sosiaalisia, ihmisoikeudellisia (mukaan lukien työntekijöiden oikeudet) ja ympäristövaikutuksia.

BKP:n, Saksassa toimivan taloustutkimus- ja konsultointiyrityksen, talousasiantuntijat suorittavat arvioinnin yhdessä Trade Impact B.V.:n, Global Sustainable Solutionsin, Trinomicsin, Foundation Rural Development Consultin (CDR), NL-Investmentconsulting B.V.: n, University of Costa Rica. Työ alkoi tammikuussa 2021 ja jatkuu yli 14 kuukauden ajan. Tällä sivustolla kerromme arvioinnin edistymisestä, myös sidosryhmien konsultoinneista, sekä julkaisemme kaikki tuotetut raportit (alku-, väli- ja loppuraportti).