BG-български език / CS-čeština / DA-dansk / DE-Deutsch / EL-ελληνικά / EN-English / ES-Español / ET-eesti / FR-français / GA-Gaeilge / HR-hrvatski jezik / HU-magyar / IT-Italiano / LT-lietuvių kalba / LV-latviešu valoda / MT-Malti / NL-Nederlands / PL-Polszczyzna / PT-Português / RO-Română / SL-Slovenščina / SK-Slovenčina / SV-Svenska

Euroopan unionin ja Keski-Amerikan välisestä kauppasopimuksesta

EU: n ja Keski-Amerikan assosiaatiosopimuksen kauppapilaria (osa IV) on sovellettu väliaikaisesti 1. elokuuta 2013 alkaen. Sopimus avaa markkinat asteittain molemmilta puolilta ja lisää kaupan ja investointiympäristön vakautta ja ennakoitavuutta. Se on myös yksi EU:n ”uuden sukupolven” kauppasopimuksista, joille on ominaista laaja-alaisuus, samanlainen kuin Kolumbian, Perun ja Ecuadorin kanssa tehty vapaakauppasopimus ja EU: n ja Korean vapaakauppasopimus. Tavara- ja palvelukaupan vapauttamisen lisäksi Sopimus kattaa investoinnit, julkiset hankinnat, kilpailun, immateriaalioikeudet sekä kaupan ja kestävän kehityksen asiakohdat luvun ja edistää alueellista taloudellista yhdentymistä.

Tietoja kauppasopimuksen arvioinnista

Usean vuoden täytäntöönpanon jälkeen arviointitutkimus analysoi Sopimuksen taloudellisia, sosiaalisia, ihmisoikeudellisia (mukaan lukien työntekijöiden oikeudet) ja ympäristövaikutuksia.

BKP:n, Saksassa toimivan taloustutkimus- ja konsultointiyrityksen, talousasiantuntijat suorittavat arvioinnin yhdessä Trade Impact B.V.:n, Global Sustainable Solutionsin, Trinomicsin, Foundation Rural Development Consultin (CDR), NL-Investmentconsulting B.V.: n, University of Costa Rica. Työ alkoi tammikuussa 2021 ja jatkuu yli 14 kuukauden ajan. Tällä sivustolla kerromme arvioinnin edistymisestä, myös sidosryhmien konsultoinneista, sekä julkaisemme kaikki tuotetut raportit (alku-, väli- ja loppuraportti).

 

Study Timeline

January 2021

Kick-off

The kick-off meeting with the Commission was held on 20 January 2021 and launched the inception phase, during which the methodology will be finalised.
April 2021

Inception report

The draft inception report will be published to invite comments from stakeholders before finalisation.
June 2021 to February 2022

Online public consultation and workshops in Costa Rica, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua and Panama

The online public consultation will be published by the European Commission and use the EUSurvey tool. Workshops and interviews are planned to be organised in the partner countries.
January 2022

Interim report

The interim report will be published to provide an update of the research status and to invite comments from stakeholders.
May 2022

Draft final report

The draft final report will be published to invite comments from stakeholders before finalisation.
July 2022